Moto GP News

 

Cursa de le Phillip Island i-a asigurat titlul modial, Marc Marquez sosind in ultima cursa de la Valencia in postura de campion modial al clasei Moto2. Incidentul cu Simone Corsi, ce a avut loc in sesiunea de antrenamente libere, i-a adus o sanctiune semnificativa din partea direcitiei de cursa, Marquez urmand sa porneasca in cursa de pe ultimul loc de pe grila.

Cursa a avut o desfasurare eminamente incredibila, Marquez a crosetat aproximativ 15 piloti dupa primul viraj, neasteptat, Nico Terol a condus cursa de pe Ricardo Tormo, urmat fiind indeaproape de Julian Simon. Batalia a fost dificila pentru Marquez, compactat fiind intr-un grup de piloti ce i-a inclus pe Rea, Aegerter, Simeon. Marquez a pilotat mult mai precaut, neavantandu-se in depasiri riscante, probabil fiind inlantuit si de penalizarea incasata dupa incidentul ce l-a implicat de Corsi.

Intr-un ritm de cursa mult mai rapid, Simon a preluat conducerea, lasandu-l in urma pe Terol, Marquez s-a debarasat de grupul amintit, atat pe fondul unui pilotaj mai rapid dar si pe fondul cazaturilor suferite de Simeon, Rea si Zarco. Pe linia deapta, Marquez l-a depasit destul de agresiv pe Aegerter, iar acesta a fost punctul in care Marc a inceput sa reduca semnificativ din ecartul fata de Terol.

Ruland intr-un timp de peste o secunda fata de primii doi, Simon si Terol, Marquez a reusit depasirea cu 6 tururi inainte de final, povestea acestei curse a continuat cu Marquez pornind intr-o cursa de urmarire in ceea ce urma a fi o cursa istorica. Cu doua tururi inainte din final, Simon a fost depasit iar Marquez a reusit sa castige cursa.

Marquez este un campion veritabil, un geniu ce reuseste o performanta de exceptie, anul 2013 il va regasi in team-ul oficial HRC, asteptam astfel debutul la clasa mare si evolutii apropiate de ceea ce ne aratat la Moto2. Felicitari pentru o cursa de exceptie!