Moto GP News

Cursa din Qatar ne-a oferit spectacol si emotie, este ceea ce ne dorim iar acesti gladiatori moderni stiu cu siguranta sa ne creasca adrenalina, consider ca seara aceasta a avut trei protagonisti, Lorenzo, Rossi si Marquez.

Jorge Lorenzo este campionul mondial si inca o data a demonstrat ca este o forta, un pilot rapid, calculat, spaniolul va fi foarte greu de batut, desi stagiunea este lunga, constanta lui Jorge va fi greu de egalat. Jorge a marsat in drumul spre prima victorie, conducand cursa de la inceput, astfel fructificand pole-postion-ul, un inceput bun pentru Lorenzo, spaniolul de la Yamaha fiind constient ca fiecare cursa va fi importanta si prezenta pe podium este imperioasa pentru a-si putea netezi un nou drum spre titlul cu numarul 3.

Valentino Rossi nu a avut parte de o sesiune de calificari multumitoare, italianul plecand din a treia linie, pozitia 7, constient fiind ca trebuie sa depuna un efort mai mare pentru a putea bifa podium-ul. Rossi a revenit la Yamaha, testele sustinute in presezon l-au ajutat sa-si reconstruiasca gradual increderea in fortele proprii, dar concurenta este acerba, Lorenzo si Pedrosa sunt pilotii care au dominat jumatatea sezonului 2012, iar Marquez deja este competitiv, reusind un podium la prima prezenta in motomondial. Valentino a reusit sa faca o cursa de recuperare excelenta, intrand astfel in cursa pentru locul doi, daca lupta cu Crutchlow si Pedrosa a fost transata rapid, nu putem spune acelasi lucru si despre Marquez, campionul Moto2 i-a tinut piept italianului, demonstrand ca rezultatele excelente obtinute in teste nu au fost intamplatoare.

Spectacolul cursei a fost oferit de Marquez si Rossi, spaniolul etaland inca o data stilul flamboaiant cu care ne-a cucerit si la clasele inferioare, cei doi s-au depasit reciproc luptand la limita dar total in granitele sportivitatii, iar Rossi ne-a demonstrat ca perioada de doi ani petrecuta la Ducati, perioada incarcata de esecuri, nu l-a desfiintat ca si pilot.

Jorge a castigat cu un avans de 6 secunde, a impus inca din start un ritm sustinut, ruland constant in prima jumatate a cursei sub 1m 56sec, astfel reusind desprinderea de rivali, acesta a declarat,

“Cu jumatate de ora inaintea cursei am simti tensiunea. A fost necesar sa ma concentrez pentru a ma relaxa. Stiam ca va fi dificil sa ma desprind dar a trebuit sa incerc. Am avut un start bun si am reusit sa dau mai mult decat 100%. La inceputul cursei a fost dificil sa ma detasez de ceilalti piloti in conditiile in care Pedrosa incerca sa ramana in ritmul meu, dar dupa 6 sau 7 tururi am reusit sa ma desprind si avantajul desprinderii mi-a oferit incerederea necesara pentru a-mi sustine ritmul.”

Lorenzo a declarat ca este bucuros pentru Yamaha cat si pentru Valentino Rossi, iar italianul s-a declarat evident foarte multumit pentru rezultat,

“Sunt foarte fericit pentru ca scopul meu a fost sa finalizez cursa pe podium. Dupa sesiunea de inclazire stiam ca am un ritm bun. In orice caz, era necesar sa am un start bun si sa imi asum ceva riscuri prin a depasi pilotii din fata mea ce erau mai lenti.”

“Cand l-am deposit pe Dovizioso am intrat putin mai tare in viraj. L-am atins pe Pedrosa, am iesit larg in viraj si din acel moment, cursa pentru mine a devenit foarte, foarte grea. A fost dificil sa-l depasesc pe Bradl, am pierdut foarte mult timp si ma gandeam ca sansele pentru podium sunt foarte mici. La final, am avut batalii frumoase cu cei trei, dar in special cu Marc, pana in ultimul tur. Am fost putin mai rapid fata de el, dar am fost aproximativ in acelasi ritm.”

“Sunt foarte bucuros. Jorge a terminat pe prima pozitie, eu pe locul doi, astfel sunt bucuros pentru Yamaha si pentru ca mi s-a oferit o alta sansa de a fi in aceasta echipa.”