Moto GP News

Se afla la primul sezon la clasa mare, Marquez a castigat un titlu la defuncta clasa 125cc si de asemenea la clasa Moto2, abolirea regulii “rookie” le-a permis celor de la Honda HRC sa il coopteze, sperand sa aiba in Marquez inlocuitorul perfect pentru Casey Stoner. Spaniolul a impresionat in testele din presezon, clasandu-se constant in primii patru piloti si reusind sa termine pe primul loc la tesul privat sustinut pe proaspatul Circuit of the Americas, unde se va sustine a doua etapa a motomondialului. La doar 20 de ani si conform rezultatelor, ibericul poate deveni pilotul ce ar putea marca urmatoarea decada a motorsportului la cel mai inalt nivel.

Stilul flamboaiant al lui Marquez afisat la clasele inferioare a fost evident transpus in pilotajul modelului Honda RCV, spaniolul afisand un stil spectaculos la clasa mare, producand reactii pozitive printre pilotii cu experienta. Adaptarea pentru Marquez s-a produs rapid, spaniolul lasand impresia ca este deja un pilot cu experienta, o clasare pe podium in prima cursa a anului insemna un inceput de sezon excelent.

Marquez a rulat foarte bine in tot week-end-ul pregatitor cursei, calificandu-se pe locul 6. Desi Jorge Lorenzo a reusit desprinderea in cursa, Marquez a rulat alaturi de Dani Pedrosa si Cal Crutchlow in lupta pentru a doua pozitie si a oferit un adevarat spectacol alaturi de Valentino Rossi, dupa recuperarea celor aproximativ 4 sec ce-l desparteau pe italian de cei trei piloti fruntasi. Marquez a parut foarte stabil si cu “nervi de otel” in abordarea bataliei pentru locul doi, surprinzand astfel prin maturitate si capacitate de a gestiona cu brio situatii limita. Cei doi piloti se afla la antipozii carierei, dar in mod cert ne pot oferi momente deosebite, spectaculoase, ce ne fac cu adevarat sa indragim acest sport. Marquez a declarat,

“Am fost destul de tensionat pentru ca a fost prima mea cursa la clasa mare. Nu cred ca am fost vreodata mai tensionat. A fost dificil sa-mi pastrez calmul si nu am fost la fel de concentrat precum la Moto2.  Concentrarea mi-am recastigat-o in ultimul moment.

Startul a fost important pentru ca eram constient ca porneam din sectiunea mai murdara a pistei. Nu am avut un start foarte bun dar am reusit sa depasesc cativa piloti in primele tururi. Cred ca acest aspect a fost foarte important.

Dupa ce am reusit sa-l ajung pe Dani Pedrosa mi-am dat seama ca rulam cam la limita si mi-am spus ca trebuie sa ma relaxez in spatele lui Dani. Cand am rulat in spatele lui Dani am invatat foarte mult, precum urma sa se intample si mai tarziu in cursa cand am rulat alaturi de Valentino.

Valentino a fost un adversar greu de depasit in ultimele tururi. De data aceasta ne-a invins, dar sper sa invat atat din aceasta lupta cat si de la ceilalti piloti ce au fost mai rapizi decat mine. La final, pot spune ca a fost o lupta frumoasa si este un vis devenit realitate sa fiu pe podium alaturi de acesti baieti.”

SURSE

http://www.crash.net/motogp/news/189589/1/qatar_motogp_dream_come_true_for_marquez.html