Moto GP News

Prima cursa sustinuta pe taramul american, Circuitul Americilor, s-a incheiat cu victoria extraordinara a lui Marc Marquez, un inceput de sezon mai mult decat pozitiv, spaniolul bifand in prima cursa podium-ul si reusind victoria pe circuitul COTA. Marquez devine astfel, cel mai tanar castigator de Grand Prix, reusind sa-l intreaca pe Freddie Spencer, un record ce data inca din 1982.  Marquez a obtinut pole position-ul si cursa s-a derulat poate intr-o nota a expectantelor noastre, avand in vedere evolutia tanarului spaniol de la Repsol Honda pe parcursul week-end-ului, doar Dani Pedrosa coechipierul lui Marquez afisa posibilitatea de a lupta alaturi de acesta prin timpii apropiati.

Marquez a rulat jumatate din tururile alocate in spatele lui Dani Pedrosa,  declansand atacul cu noua tururi inainte de final, reusind sa-si securizeze prima victorie din sezon cu un pilotaj sigur, matur si flamboaiant. Marquez a declarat ca “podium-ul din Qatar a fost un vis implinit dar victoria obtinuta in a doua cursa este extraordinara, cele 25 de puncte sunt importante dar ceea ce este cel mai important este ca am reusit sa obtin victoria in cea de-a doua etapa a campionatului”. Spaniolul a mai declarat ca  “nu ne batem pentru campionat, incercam sa evoluam bine in fiecare cursa savurand fiecare moment”.

Dani Pedrosa, clasat pe locul doi, a declarat, “ sunt multumit pentru acest loc doi, am avut un ritm de cursa foarte bun, dar Marc a fost foarte puternic. Am simtit oboseala fizica, am avut dureri in bratul stang si nu am putut sa mai pilotez asa cum mi-as fi dorit. Cu aproximativ trei tururi inainte de final am facut o greseala, am pierdut 1.5 sec fata de Marc si acesta a putut evada.”

Pilotul LCR Honda, Sefan Bradl, s-a clasat pe locul cinci, iar Alvaro Bautista, Gresini Honda, s-a clasat pe locul opt, fiind angrenat in batalie cu Andrea Dovizioso, pilot oficial Ducati.

Dupa “dubla” pilotilor Yamaha din Qatar, pilotii Repsol Honda au dominat week-end-ul de cursa,  sezonul este lung, pare promitator, vom vedea ince masura va reusi Marc Marquez sa fie constant si evident poate sa obtina si alte victorii. Lorenzo si Pedrosa incepeau ca si favoriti sezonul, dar tanarul spaniol pare a avea un cuvant greu de spus in lupta pentru titlu, iar in pofida unui week-end dificil, Valentino Rossi nu poate fi scos din ecuatie, motomondialul se intoarce in Europa, in doua saptamani, circuitul de la Jerez speram sa creeze din nou scena unor batalii spectaculoase.  

SURSE

http://www.crash.net/motogp/news/190180/1/austin_motogp_pedrosa_mistake_ends_marquez_battle.html

http://www.crash.net/motogp/news/190176/1/austin_motogp_dream_continues_for_record-breaking_marquez.html