Moto GP News

Nu putem stirbi sub nicio forma performanta lui Marc Marquez, dar cu siguranta, circuitul Americilor nu a avantajat motocicletele Yamaha, atat Jorge Lorenzo cat si Valentino Rossi intampinand pe tot parcursul week-end-ului dificultati in a reduce decalajul fata de Honda. Aderenta scazuta a fost principalul factor, ce a generat si performanta scazuta a pilotilor Yamaha, desi au testat alaturi de pilotii Honda in testul privat din presezon, acestia nu au reusit sa emita pretentii la o posibila victorie.

Campionul mondial in exercitiu, Jorge Lorenzo, a plecat de pe locul trei pe grila de start, finalizand cursa pe ultimul loc al podium-ului, mentinandu-si astfel pozitia obtinuta in calificari, spaniolul terminand cursa la trei secunde de leader. Lorenzo a declarat,

In ziua calificarilor eram foarte departe de Marc si Dani. Ma asteptam sa finalizez la zece secunde de ei, dar in warm-up am reusit sa rafinam setarea motocicletei. Virajele (ac de par) ce in mod normal le abordam in prima viteza, am reusit sa le abordam cu a doua viteza si astfel acceleratia s-a imbunatatit, dar din pacate nu a fost suficient.”

“In orice caz, a fost mult mai bine fata de ce m-am asteptat. Daca am fi avut timpi cu doua zecimi mai buni poate as fi putut sa lupt cu Dani si Marc. Astazi, locul trei este maxim din ce am fi putut obtine.”

Jorge Lorenzo pare a avea in sezonul 2013 o misiune mult mai dificila in a-si apara titlul obtinut, Pedrosa este competitiv, Marquez isi “arata coltii” iar Rossi inca nu si-a spus ultimul cuvant, desigur, trebuie sa ii luam in considerare pe Cal Crutchlow, Yamaha Tech3 si Stefan Bradl, LCR Honda.

Dupa performanta din prima cursa, Valentino Rossi nu a reusit sa mai repete cursa de recuperare din Qatar, week-end-ul a fost dominat de incercarea de a gasi secundele necesare pentru a fi competitiv, italianul pornind de pe locul opt. Cursa italianului a fost relativ solitara, Valentino terminand cursa pe locul sase, acesta a declarat,

Configuratia circuitului nu ne-a avantajat. Ne asteptam sa evoluam mai bine, dar am avut probleme in timpul cursei din cauza sistemului de franare. Am avut o vibratie resimtita pe perioada de franare, cauzata de desprinderea unei parti din discul de frana. De asemenea, nu am reusit sa gasim cea mai buna setare in timpul antrenamentelor, in consecinta, nu eram tocmai pregatiti pentru cursa.”

“Bilantul primelor doua curse este pozitiv si vom merge la Jerez plini de optimism. In Qatar a fost o dubla Yamaha, aici o dubla Honda, dar putem performa in deplasarile ce vor urma.”

Cal Crutchlow,  Yamaha TECH3,  a terminat cursa pe locul patru, o performanta foarte buna pentru britanic, in conditiile in care nu a testat in presezon pe acest circuit, urmeaza cursa de la Jerez, un circuit in care a fost cel mai rapid in testele presezon.

 SURSE

http://www.crash.net/motogp/news/190178/1/austin_motogp_lorenzo_steps_up_a_gear_for_100th_podium.html

http://www.gpone.com/201304219984/Rossi-Marquez-fenomeno-ma-si-puo-battere.html