Moto GP News

Doua zile interesante pe circuitul andaluzian, Jerez de la Frontera, sesiunile de antrenamente au culminat cu o sesiune de calificari electrizanta, o sesiune de calificari adjudecata de Jorge Lorenzo, ce isi sarbatoreste in acest week-end de cursa implinirea a 26 de ani.
 
Campionul mondial a reusit sa obtina pole position-ul de pe taramul spaniol, in timp ce Dani Pedrosa, Valentino Rossi si Cal Crutchlow au cazut, fara urmari fizice din fericire. Se anunta o cursa stransa, primii cinci piloti se regasesc in interval de jumatate de secunda, Jorge Lorenzo este clar favorit dar Rossi si cuplul Repsol Honda nu si-au spus inca ultimul cuvant. Cal Crutchlow, pilot Yamaha Tech3 a avut parte de un week-end foarte bun, in sesiunea de antrenamente cu numarul trei fiind cel mai rapid. Jorge Lorenzo este urmat in prima linie de pilotii Repsol Honda, Pedrosa si Marquez, Jorge a declarat,
 
Am gresit pe doua zone de franare si am derobat putin, astfel am pierdut cateva zecimi. Maine cred ca  ritmul de cursa va fi mai scazut din cauza degradarii rapide a pneurilor. Sper sa gasim setarea potrivita pentru a atinge un ritm de cursa mai bun. In orice caz, cred ca putem lupta pentru victorie sau cel putin pentru podium maine."
 
Valentino Rossi a avut parte de un week-end mai pozitiv raportat la cel din Austin, Texas. Italianul a fost constant in primii cinci si sesiunea de calificari ar fi putut fi mai fructuoasa daca nu ar fi suferit o cazatura cu cateva minute inainte de final. Timpul stabilit de multiplul campion mondial a fost insa suficient pentru a-i asigura plecarea din a doua linie a grilei, pozitia a cincia. Valentino a declarat,
 
"Din pacate, pe finalul sesiunii de calificari am cazut, dar sunt ok! Incercam sa realizez un tur bun, si in momentul in care am deschis acceleratia, am pierdut aderenta fata. Este un viraj rapid, motocicleta a fost serios avariata dar sunt in regula.
 
Este cea mai buna pozitie obtinuta in acest an in sesiunea de calificari. Al doilea rand pe grila este destul de bun, dezideratul nostru minim de altfel, dar putem performa mai bine de atat. Ceea ce conteaza foarte mult este ritmul ce va fi impus in cursa, avand in vedere uzura mai pronuntata a pneurilor. In conditii de temperatura ridicata, pneul spate derapeaza foarte mult, in consecinta, este important sa vedem ce ritm va fi dezvoltat dupa sapte sau opt tururi.
 
Vom incerca sa identificam cea mai buna setare si vom vedea ce se va intampla maine. De obicei suntem mai puternici in ziua cursei."
 
Cal Crutchlow (Yamaha Tech3) a avut parte de o sesiune de calificare buna, desi a suferit o cazatura relativ similara celei avute de Rossi, Crutchlow va pleca de pe a doua linie a grilei, pozitia a patra si prezinta un potential puternic in a influenta desfasurarea lucrurilor la varf.
 
SURSE
 
http://www.crash.net/motogp/news/190734/1/motogp_jerez_pole_present_for_lorenzo.html
http://www.crash.net/motogp/news/190737/1/motogp_jerez_rossi_best_qualifying_despite_fast_fall.html