Moto GP News

Team-ul Ducati se zbate in continuare in incercarea de a gasi solutii pentru imbunatatirea performantei modelului Desmosedici, desi au fost preluati de Audi, italienii inca nu reusesc sa identifice cu exactitate carentele motocicletei. Michelle Pirro, pilotul de teste cooptat de la CRT de Ducati, a participat in week-end-ul de cursa de la Jerez ca si wild-card, cu o motocicleta ce propune cateva update-uri, precum un sasiu imbunatatit, o solutie in vederea unei mai bune livrari a puterii la sol si modificari aduse sistemului electronic.

Dovizioso a declarat ferm ca circuitul din Andaluzia nu este tocmai pe placul lui, in orice caz, luand in considerare configuratia circuitului si problemele semnalate de piloti privind tendinta subviratoare si livrarea agresiva a puterii, Ducati avea sanse destul de reduse sa performeze.

Cursa celor doi piloti de la Ducati a fost mediocra, incadrandu-se in specificul ultimei perioade, reteta succesului fiind departe de a fi identificata. Se anunta un an dificil pentru Ducati, dar sa nu subevaluam capacitatea motoristului italian de a finaliza anul intr-o nota mai buna, dar cel putin la inceput de an, Ducati nu reuseste sa faca pasi consistenti in evolutia motocicletei.

Nicky Hayden a fost cel mai bine plasat pilot Ducati, finalizand pe locul 7, la 26sec de leader-ul Pedrosa, desi a intampinat o problema la incheietura cauzata de tendinita. Americanul a declarat,

“Micile modificari de setare realizate in cursul diminetii au imbunatatit comportamentul motocicletei si dupa ce m-am clasat pe locul 5 in warm-up, cu un ritm de cursa decent, aveam incredere in ceea ce priveste cursa.”

“Startul meu a fost bun, dar am pierdut timp atunci cand Bradl a cazut in fata mea si nu am reusit sa tin ritmul cu Bautista si Crutchlow. A fost cel mai bun week-end pe care l-am avut de la inceputul sezonului si speram sa continuam intr-o maniera pozitiva.”

Andrea Dovizioso a terminat cursa pe locul 8, la 43sec de castigator, italianul a recunoscut ca a facut o cursa slaba, fiind pus sub presiune pentru a-si mentine locul 8 de catre pilotul CRT Aleix Espargaro. Dovizioso a declarat,

“Stiam ca va fi un week-end dificil, dar a fost mai dificil decat m-am asteptat, in speta in cursa. Cu siguranta, specificatia pneului fata nu a fost potrivita pentru conditiile acestea, dar nu trebuie sa ne lamentam pentru ca aceasta este in momentul de fata diferenta fata de concurenta.”

Andrea Dovizioso si Nicky Hayden au testat motocicleta cu noile specificatii in ziua urmatoare cursei, la finalul zilei, Dovizioso finalizand pe locul 7, la 0.7sec de Marquez iar Hayden pe locul 8, la 0.8sec de spaniol. Cei doi piloti Ducati au declarat dupa ziua de teste ca directia de dezvoltare este cea buna, acestia au remarcat imbunatatiri pe intrarea si viteza in viraj.