Moto GP News

Intr-un interviu acordat publicatiei Sportrider, Valentino Rossi a detaliat situatia celor 2 ani petrecuti alaturi de constructorul italian, admiratia pentru Stoner si evident revenirea la Yamaha. Anul 2010 a marcat decizia lui Rossi de a parasi team-ul nipon Yamaha, un an dificil in care Rossi s-a confruntat cu prima accidentare serioasa din cariera, revenirea s-a produs destul de rapid dar insuficient pentru a putea reveni in lupta pentru titlu.

Semnarea contractului cu Ducati a survenit si pe fondul unor frictiuni intre Yamaha si Rossi, aspecte ce urmau sa iasa la iveala, detaliate chiar de Valentino dupa semnarea contractului din 2012. Yamaha a fost pusa in postura de a alege in 2010 intre Lorenzo si Rossi, Jorge reprezentand viitorul iar Valentino succesul si revenirea team-ului Yamaha in prim plan dupa 12 ani. Yamaha a mizat pe Lorenzo iar Valentino, in conditiile in care Stoner parasea team-ul din Bologna, a facut trecerea la Ducati, de altfel fiind cam singura optiune la momentul respectiv pentru un loc intr-un team de uzina.

Rossi a caracterizat perioada de 2 ani petrecuta alaturi de Ducati ca fiind dezastruasa de ambele parti, multiplele incercari de a modifica motocicleta, soldate fiind cu esecuri, au erodat increderea  in sine chiar si in viitoarea evolutie pe modelul M1.  Dupa cum afirma:

“In intreaga mea cariera nu luasem decizii gresite,  pot spune acum ca aceasta a fost o decizie gresita. Casey Stoner a fost singurul pilot ce a putut fi rapid pe modelul Ducati, toti ceilalti piloti care au incercat si-au distrus cariera dar si echilibrul mental, astfel incat nu pot decat sa il felicit pe Casey. In urma cu doi ani nu intelegeam diferenta dintre Stoner si ceilalti piloti Ducati, iar dupa doi ani de pilotaj pe Ducati inca nu pot sa inteleg diferenta.”

In ce masura l-au influentat cei doi ani petrecuti pilotand modelul italian ramane de vazut, Rossi pare cel putin momentan rezervat in declaratii, dar afirma ca nu este destabilizat si va incerca sa profite de sansa pe care o are in urmatorii doi ani  fiind nerabdator sa piloteze din nou modelul M1.

Este un nou inceput iar Valentino spunea ca “ultima cursa va fi incarcata de emotie…va fi dificil sa spun adio echipei Ducati. Dar in acelasi timp, nu am reusit sa obtinem rezultate bune si in consecinta este o decizie buna pentru mine, abia astept sa pilotez modelul M1. “

“Va fi interesant si desigur sunt foarte curios de cum ma voi simti pilotand modelul M1. Cred ca dupa acest test vom putea intelege mai bine potentialul pe care il pot avea anul viitor. Dupa doua sezoane dificile vreau sa pilotez motocicleta si imi doresc sa pot pilota la nivelul lui Lorenzo si Pedrosa…va fi dificil pentru mine dar eu si echipa mea trebuie sa muncim mult pentru a obtine rezultate bune.”

SURSA

http://www.sportrider.com/news/146_12011_valentino_rossi_looks_back_at_ducati_then_forward_to_yamaha/