Moto GP News

Dupa cursa de la Austin, in care s-a clasat pe locul 6, Valentino Rossi afisa incredere in posibilitatea unui rezultat bun pe circuitul din Jerez de la Frontera. In sesiunile de antrenamente, Rossi s-a mentinut aproape de grupul fruntas, cautand ultimele zecimi pentru a se putea angaja in lupta pentru podium. Finalul calificarilor l-a gasit pe locul 5, iar cu cateva minute inainte de finalul Q2-ului a suferit o cazatura, din fericire fara urmari.

In warm-up, timpii realizati nu erau foarte promitatori, cursa a inceput bine pentru Rossi, reusind sa-l depaseasca pe Cal Crutchlow ( Yamaha Tech3 ), insa ritmul de cursa impus de Pedrosa, Lorenzo si Marquez, a fost superior fata de cel al multiplului campion mondial. Tur de tur distanta fata de grupul fruntas s-a marit iar Valentino a trebuit sa se multumeasca cu locul 4, realizand o cursa relativ solitara, in orice caz, sunt puncte pretioase, dar sunt convins ca Valentino nu este multumit cu clasarea in afara podium-ului, prim dezideratul fiind victoria sau cel putin o clasare pe podium. Italianul a declarat,

“A fost o cursa dificila. Din pacate nu am reusit sa performez mai bine, conditiile de cursa nu au fost cele mai bune si am incercat sa obtinem maximum dat fiind situatia. Am reusit sa imbunatatim setarea pentru cursa si am avut un start bun. Eram aproape de grupul fruntas dar din pacate nu am avut ritmul necesar pentru a ramane cu acestia. “

“Tur de tur diferenta s-a marit si cred ca avem foarte mult de munca, in special pentru ca Lorenzo este mai rapid decat mine. Trebuie de asemenea sa lucram cu Yamaha, ne asteptam ca pe circuitul de la Jerez sa fim mai rapizi decat cei de la Honda.”

“Mi-am dorit sa fiu pe podium dar din pacate nu a fost posibil, vom incerca din nou la Le Mans. Imi place circuitul Le Mans, am reusit cu Ducati sa fiu pe podium, dar vremea poate schimba lucrurile.”

Italianul este constient ca trebuie sa faca eforturi pentru a se mentine in plasa leader-ilor, este doar inceputul sezonului, dar deja, in conditiile in care Marquez este foarte competitiv si puternic, iar Lorenzo si Pedrosa reprezinta candidati la victorie in fiecare cursa, va fi foarte dificil. Dar sa nu il scoatem din carti pe Rossi, bagajul de experienta si setea de victorie acumulata pe parcursul a doi ani petrecuti alaturi de Ducati, pot cantari greu in incercarea de a contracara pilotii actualmente dominanti, respectiv pilotii cu mare dorinta de afirmare.

In ziua urmatoare cursei, pilotii au ramas pentru o zi de testare pe circuitul din Andaluzia, team-ul Yamaha concentrandu-si eforturile pentru a testa noul cadru, Valentino a terminat sesiunea de teste pe locul 5, la putin peste jumatate de secunda. Italianul a declarat ca noua versiune a sasiului nu reprezinta o imbunatatire majora, prezentand puncte forte in anumite sectiuni ale circuitului dar si minusuri. In speta, in viziunea lui Rossi, performanta celor doua sasie este relativ similara, in cursul saptamanii viitoare vor decide in privinta a ce sasiu vor utiliza pe circuitul din Franta.

http://www.crash.net/motogp/news/190802/1/motogp_jerez_rossi_expected_to_be_faster.html