Moto GP News

Jorge Lorenzo  ajungea la Le Mans cu sperante in privinta unei victorii sau cel putin pentru o clasare pe podium, situatie relativ similara si pentru Valentino Rossi. Vremea a cantarit mult in evolutia celor doi piloti oficiali Yamaha, Jorge Lorenzo a plecat de pe locul doi pe grila, avand evident expectante mari pentru victorie, in timp ce Rossi pleca doar de pe locul opt pe grila, avand nevoie de un start bun pentru a incerca sa prinda podiumul. Jorge Lorenzo a avut un start bun, dar inca din faza incipienta a cursei, campionul se confrunta vadit cu probleme, spaniolul a inceput sa piarda pozitii, cedand pe rand in fata lui Dovizioso, Pedrosa si Rossi. Campionul mondial in exercitiu a pierdut contactul cu leaderii si se regasea pe a noua pozitie, a fost o cursa de conservare si a terminat pe pozitia sapte, spaniolul a declarat,

Cred ca am avut o problema cu pneul spate. Am incercat in warm-up pneul spate doar pentru un tur, pentru a-l pregati pentru cursa, din acel moment mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. Am crezut initial ca problema este generate de setarea pentru pista uscata a motocicletei. Cealalta motocicleta avea setari pentru pista umeda si am interpretat ca este vorba doar de setare. Dar gandindu-ne si iar gandindu-ne am ajuns la concluzia ca pneul este cel care a cauzat problema din cursa.”

“Fiecare viraj a fost precum un cosmar, aveam impresia ca o sa pierd controlul si o sa cad. Anul trecut am castigat la Le Mans, in conditii relativ similare,  cu un avans de 10 secunde, iar motocicleta este aproximativ identica precum cea de anul trecut, astfel incat doar o problema a pneului putea sa  afecteze prestatia mea din cursa.”

In orice caz, sunt puncte importante, pentru Lorenzo este imperios necesar sa nu piarda contactul cu Pedrosa si Marquez, mai ales in conditiile in care cei doi piloti Honda Repsol sunt consecventi, respective, ultimele doua curse s-au desfasurat pe circuite unde cel putin teoretic, Yamaha trebuia sa aiba un avantaj.

Cursa de la Le Mans a adus o alta dezamagire, Valentino Rossi, in pofida unei sesiuni calificari slaba, a avut un inceput bun de cursa, reusind sa vina rapid alaturi de grupul fruntas al pilotilor. Desi a rulat o buna bucata de timp lasand impresia ca poate sa termine pe podium, a fost depasit de Cal Crutchlow (Yamaha Tech3) in lupta pentru a treia pozitie si a avut parte de o cazatura usoara, care de altfel l-a scos din lupta pentru podium, finalizand pe 12. Italianul a declarat,

”Este pacat pentru ca aveam sansa de a obtine un rezultat bun si aveam posibilitatea de a urca pe podium. Am pierdut puncte importante in campionat. Pana in momentul cazaturii am avut o cursa buna, am avut un start bun si am avut o setare buna ce mi-a permis sa pot rula rapid. Am stat foarte bine pe perioadele de franare si de asemenea, motocicleta s-a comportat bine pe zonele de acceleratie. Aspectul pozitiv este ca pana in punctual accidentului am avut un ritm de cursa bun si am performat bine.”

Desi a irosit o sansa buna de a urca din nou pe podium, Valentino Rossi a facut o cursa buna si avea sanse clare de a urca pe podium. Urmatoarea cursa se va desfasura in fieful multiplului campion mondial, evident, expectantele pentru prestatia lui Vale vor fi mari si cred ca italianul va avea parte de acea extra motivatie, necesara pentru a scoate din “joben” o cursa frumoasa.