Moto GP News

 

Aventura lui Valentino Rossi la Ducati este pe cale sa se incheie, cei doi ani de zile in care Valentino a incercat sa fuzioneze cu modelul Desmosedici se incheie pe circuitul Ricardo Tormo. Colaborarea nu a decurs precum s-a anticipat, in consecinta, “divortul” dintre Valentino si Ducati a fost inevitabil, tot melanjul de nereusite trebuie sa fie lasat in urma de catre ambele parti. Vom vedea care va fi directia de dezvoltare pentru Ducati si de asemenea ne vom edifica curand in privinta potentialului pe care Rossi il are in saua motocicletei M1.

Alaturi de Valentino, Jeremy Burgess va face trecerea la Yamaha, inginerul de exceptie ce i-a stat alaturi inca din anul 2000 va incerca sa il propulseze din nou pe cea mai inalta treapta a podium-ului. Burgess a acordat un interviu pentru publicatia Motorcycle News, un interviu in care a oferit detalii legate de reintoarcerea la Yamaha.

Ce senzatie ai in privinta reintoarcerii la Yamaha?

Totul este legat mai mult de pilot. Se reintoarce pentru ca simte ca poate sa obtina ceva diferit la Yamaha iar ei i-au oferit o oportunitate, in consecinta si cei de la Yamaha cred in el. Ai putea spune ca este precum un colac de salvare si toti vor astepta cu sufletul la gura testul de la Valencia.

Valentino spunea ca nu isi poate imagina cum ar fi sa concureze fara echipa lui, sentimentul este reciproc?

Am trecut prin bune si prin rele din 2000 si pana in prezent, cateodata sunt anumite lucruri ce pot fi obtinute in sport prin sansa. Toti suntem familiarizati cu sistemele Yamaha si cu modul in care functioneaza Yamaha. Si ei de asemenea sunt familiarizati cu modul nostru de lucru, deci este o situatie de “plug in and play”, o situatie in care revenim de unde am plecat.

Te-ai gandit sa renunti?

Intotdeauna mi-am dorit sa fac ceea ce este mai bine pentru pilot. Intotdeauna mi-am dorit sa raman alaturi de pilot pana in momentul in care renunta la pilotaj si exact acest lucru l-am facut in trecut alaturi de Mick Doohan. Nu mi-as dori sa stirbesc din obiectivele pe care le au, iar cat timp consider ca pot contribui sunt mai mult decat bucuros sa raman. Pentru mine, a prelua un pilot din noua generatie este putin probabil.

Nu ai avut niciodata indoieli atunci cand Valentino a semnat, ca vei merge alaturi de el la Yamaha?

Intotdeauna exista indoiala pentru ca revenirea pilotului reprezinta un lucru. Istoric, atunci cand angajatii isi dau demisia reintoarcerea nu este simpla. Si acest aspect se aplica indiferent de domeniul de activitate dar nu este o regula intotdeauna. Dar Yamaha ne cunoaste bine si sunt aceeasi oameni acolo, in consecinta nu ar rebui sa fie dificila revenirea.

Cunoscand team-ul Yamaha ataa de bine, inseamna automat ca va fi mai facila pregatirea pentru 2013?

Nu cred ca lucrurile vor fi vreodata simple. Am inteles modul de lucru din garajul Ducati iar sistemele si strategia sunt similar in toate garajele in care am lucrat. Nu cred ca vor fi mari dificultati. Vom avea patru teste pana la cursa de la Qatar de anul viitor. Nu spun ca va fi usor, dar in mod cert nu va fi mai dificil decat a fost pana acum.
 
Cu ce poate contribui Valentino la Yamaha in acest stadiu al carierei lui?

 

Cu experienta sa. Cei de la Yamaha sunt evident multumiti pentru ceea ce a facut Valentino in trecut pentru ei, altfel nu ne-am fi aflat in aceasta postura, si anume sansa de a ne reintoarce. Jorge si Valentino formeaza cel mai experimentat grup de piloti si acest aspect aspect conteaza foarte mult pentru Yamaha.

SURSA

http://www.motorcyclenews.com/MCN/sport/sportresults/MotoGP/2012/November/nov0612-burgess-talks-yamaha-return/